Saturday, 22 December 2012

perempuan dan gambar~

Assalamualaikum.

kali ni aku nak citer pasal tajuk kat atas.
suka begambar tak?
mesti suka kan?
lebih2 lagi gegurl sekalian,,
kompem suka snap gambar.
tak kira tempat,masa dan keadaan,,
mesti nak bergambar.
asal ada camera 
*tak kira la camera phone ke apa*
sume jalan...

tapi kan,,
selalu je bila kita dah pose lawa2,,
ada je yg nak menyibuk masuk gamba kta 2,,
geram betol !!
contohnya....


ce tengok kat belakang. 
menyibuk je pengantin nak inteprem.

tu satu hal,,
kes lain., 
kenkadang tukang amik gamba plak wat hal.
silap buat mode record la plak..
kita kenmain lagi senyum,,
kentut, nafas sume tahan..
boleh plak silap..

tak pun,,
ada kes yang macam kat bawah ni...


nampak tak imej kat sebelah kanan atas?
haa..kacau betol la.
sapela yang jadi cameraman ni.
memang nak mintak penampar.
*maybe ni cameraman yang kurang mahir ^^*

pastu,,
pompuan kalau amik gamba mesti macam ni..

A : dah nak snap ni. satu, dua, tiga ! klik~

B : nak tengok, nak tengok (dengan muka excited)

A : ala tak cantik la.

B : lagi skali,, lagi skali.. (teros pose lagi)

A : okei. satu dua tiga ! klik~


....dan begitula seterusnya.
sampai puas hati barula berhenti.
kan?kan?

tapi aku ngn kawan selalu je ingatkan diri,,
dah kalau memang rupa macam ni,,
amik seratus kali pun takdenya jadi rupa neelofa..

moral of da story,,
kita harusla selalu bersyukur dengan apa yang kita ada,,
contohnya rupa paras yang Allah kurnia kat kita,,
bersyukur je dengan apa kita miliki,,
kalau cantik Alhamdulillah,,kalau kurang siket,,
takpe,,fikir macam ni,,
biar tak berapa cantik,,
yang penting dalaman kena cantik:)

p/s : study week da mula. tapi aku mula update blog plak.hehe