Thursday, 15 November 2012

mengantuk?



Kali ni aku nak bagi tips2 nak hilangkan mengantuk kat dalam kelas. Aku dah apply dah tips2 ni. Memang sangat la berkesan. Meh kita tengok sama2.

first skali,, bila da ada rasa mengantuk terus je korang scan setiap ruang kelas atau lecture hall korang. jangan miss walau seinci pun. Cari mereka2 yang mengalami nasib yang sama macam korang tapi pastikan yang up siket. Makna kata mereka2 yang dah terlentok dek kerana mengantuk. Mereka2 yang dah surrender. nak amik gamba buat koleksi pun boleh. Dah tengok aksi2 dorang, insyaAllah rasa mengantuk korang dengan sendirinya hilang.kikiki

takpun, cuba bayangkan korang tengah syok2 tido dalam kelas. tetiba ada orang amik gamba. pastu upload fb,, haha. memang korang automatically akan hilang mengantuk.


tapi kalau rasa2 muka macam ni xkesah la nak tido sekalipun..
hensemnya^^


kalau mengantuk lagi,, korang cuba plak cubit paha sendiri. Tapi lagi best kalau mintak tolong kawan sebelah cubitkan. Kalau sebelah tu lelaki tak payah nak gedik2 mintak tolong ye.*Kan benda lain plak jadi*
cubit sekuat yang boleh, agak2 peha korang biru baru berenti cubit. 
Masa 2 korang takkan mengantuk lagi dah. 
Seyes aku cakap. Believe me okei.hihihi


mengantuk lagi? ni orang ke ape ni? Apa kata korang cuba melukis. Aku selalu je try yang ni. Memang sangat berkesan. tak pandai melukis takpe. Bukan nak suh lukis macam Leonardo da Vinci pun. Korang lukis la pape pun. Conteng2 pun boleh asalkan tangan bergerak. Masa tu la daya imaginasi kita guna dan otak pun berfungsi. Jadi mata kita takdela mengantuk. *men belasah je ni*


ololo comel sangat~


mengantuk jugak? Ni memang kena makan ubat cacing nampaknya. Cuba recall balik bape lama dah korang tak makan ubat cacing? jangan ingat budak2 je kena makan ubat cacing tau ! Kalau nak tahu ubat cacing ni sangat penting dan mesti kena makan. Takdela selalu tapi setiap enam bulan *tak silap aku * kita kena makan. kalau dah banyak sangat ternak cacing kat perut 2, 
korang akan selalu rasa mengantuk, lemah dan takde semangat.


ni haa ubat cacing utk orang dewasa.
*kot la tak kenal*


tapi kalau dah makan ubat cacing pun still mengantuk, ubat dia satu je. korang tidur je la kat dalam kelas.tak payah buat pape. tido je. insyaAllah bila bangun,, akan hilang rasa mengantuk korang tu. 
Huhu, selamat mencuba ^^